WordPress

WORDPRESS

WordPress är världens största plattform för hemsidor, och driver i dagsläget över 40% av världens alla webbplatser.

Från början var WordPress ett bloggverktyg men har under åren vuxit till något enormt, som kan utökas och anpassas efter just dina specifika behov.

Vi har supportat WordPress i över 10 år, och hjälper än idag till med att se till att du får bra funktioner och dessutom på rätt språk.

Skillnaden på WordPress

Skum rubrik att skriva (säkert att läsa också)! Men det är faktiskt skillnad på WordPress och WordPress.

 1. WordPress.com
  Är lite av en helhetslösning, där du får webbhotell färdiginstallerat med WordPress. En fördel är att det är grymt lättarbetat och bekymmersfritt! En nackdel är att det är väldigt begränsat. Det är en högst begränsad skara av tillägg och teman du kan väja på, och vill du göra något ytterligare kostar det rätt rejäla pengar.

 2. WordPress.org
  Är systemet (programmet) WordPress. Fritt att ladda ner, använda, ändra – göra i princip vad du vill med, utom att kalla ditt eget.

Vad är då det bästa för dig att välja? I ungefär 999 av 1000 fall är alternativ 2 (.org) att rekommendera. 

Vad krävs?

För att kunna skapa din egen hemsida i WordPress behövs ett par saker:

 1. Webbhotell
  Välj ditt webbhotell med omsorg! Läs gärna inlägget i bloggen om vad man bör tänka på när man väljer webbhotell. För att föregå inlägget så rekommenderar vi Oderland.

 2. Domän
  Oftast kan du registrera domän genom ditt webbhotell, vilket vi rekommenderar. Du får då också saker samlade på ett ställe vilket gör att det är lättare att ha kontroll på t.ex. betalningar.

 3. Tid och tålamod
  Kan du jobba i Microsoft Word kan du också jobba i WordPress. På Internet finns mängder och åter mängder av guider, instruktionsvideos och hjälp att hitta. Ett exempel är Facebook-gruppen WordPress Sverige.

Layouter