Intertech

Betallösningar

Vad är vitsen med att ha en webbshop eller bokningssystem online om man inte kan ta emot betalningar? Amazon har gjort en uppskattning som visar att en sekunds fördröjning, på grund av långsamt laddande sida eller långsamma betallösningar, kostar företaget 
$ 1 000 000. 

Kunder vill generellt hitta sin prylar lätt och snabbt, och ännu snabbare få momentet betalning ut världen. Det är tråkigt nog att bli av med pengar – det förbättras inte om betallösningen är seg eller omfattande.

WooCommerce Betallösningar
Rikard Malmborg
Rikard Malmborg
Läs mer
Intertech is that kind of company with the no-nonsense personal approach that you will love to deal with. Problem solvers without equal! Broad competence and experience.
Sanna Wranå
Sanna Wranå
SWATgym
Läs mer
Klas Gunnarsson
Klas Gunnarsson
About Human Care AB
Läs mer
Julia Nordlund
Julia Nordlund
Läs mer
Föregående
Nästa
Betallösningar

Beskrivning om Betallösningar

De absolut vanligaste betallösningarna för WooCommerce är antagligen Stripe eller PayPal. Dock har dessa två inte lika stor marknad i Sverige som exempelvis Swish eller Klarna som är mer känt hos oss.

Det finns inget rätt eller fel avseende ”vilken betallösning man ska ha i sin webbshop”. En viktigare motfråga i så fall är ”vilken betallösning vill mina kunder att jag har i webbshopen?”. 

Företagskunder brukar exempelvis vilja ha faktura, eller kanske ännu hellre e-faktura. Privatkunder använder gärna Swish, men brukar vid större beställningar vilja ta det på kort eller delbetalning (faktura).

Vad du kan erbjuda framgår hos respektive leverantör av betallösningar. Vi brukar generellt rekommendera Payson som leverantör. Payson ägs numera av Svea, och kan erbjuda flera olika betalsätt:

  • Faktura
  • Kortbetalning
  • Delbetalning
  • Internetbank
  • Swish

Det brukar gå förhållandevis snabbt (inom någon dag) att komma igång, under förutsättning att allt är rätt gjort i butiken från början. Du kan dessutom kostnadsfritt, genom Payson, ansluta legitimering med Bank-ID för att höja säkerheten för både dig som handlare men också exempelvis för kortinnehavare eller fakturamottagare.

Vissa påstår att valet av betallösning kan höja/sänka konverteringen (antalet besökare som faktiskt genomför ett köp). Något reellt underlägg för detta finns inte, utan något varje säljare subjektivt upplever. Vår rekommendation är fortfarande att du ska göra det enkelt för kunden att hitta, lägga beställning och betala – med det betalsätt kunden själv föredrar.

Värt att undersöka mer kan vara avgifterna/kostnaderna hos de olika leverantörerna. Vanligt är att man inte har någon års- eller månadsavgift, utan istället får betala en procentuell avgift beroende på orderns storlek eller årets omsättning.

Är du en liten handlare i en lågmarginalbransch kan detta komma som en överraskning i början. Priser och villkor framgår alltid av de olika betallösningarnas leverantörer.

Populära betallösningar

Klarna
Klarna
Payson
Payson
Svea
Svea Bank
Swish
Swish